Nejnovější recenze ze sekce Sněžnice
Použili jsme s botami velikost 24, podle našeho průzkumu se jedná o nejmenší sněžnice na trhu.
- jednoduché nastavení
Skvělé zpracování. Jednoduché upnutí obuvy.
- jen pro některé boty do vel. 46 - některé z mých bot 46 tam jdou narvat hodně ztuha
- solidní hmotnost
- trakce - drží i na zledovatělém sněhu
- hrazdička pro chůzi do prudších svahů
- možnost přikoupení nástavců dozadu, pro ještě lepší výkon v prašanu
- asi odolnější než model Lightning
- konstrukce nabízí lepší pružnost než model Lightning (vhodné v traverzech a na hrbatém povrchu)
- vázání skvělé pro snowboard boty (pozor ale na velikost boty - velké snowboardové boty by do vázání nemusely vejít!)
- upínaní typu HyperLink je hůř skladné než obyčejné popruhy a trochu se o něj bojím, když dávám sněžnice na batoh při sjezdu (zatím ale jen pár škrábanců bez nějakého horšího - výraznějšího poškození)
- hrazdička by mohla být robustnější a super by bylo, kdyby šlo nastavit více úhlů sklonu
- uvítal bych, kdyby železný rám byl vyměnitelný a všechny hroty dobře brousitelné jako mačky (hroty na železném rámu se obrušují)
- možná by bylo dobré navrhnout nějaký model s vázáním ve stylu poloautomatických maček
Sněžnice používám rok na snowboard. Pro mě výborná a asi i nejlepší volba na snowboardové boty. Upínání typu HyperLink je na snowboardové boty výborné, rychle to zapnete - vypnete podobně jako snowboardové vázání. Mám boty 32 model Prion vel 43 - pozor na to, že o moc větší boty do vázání už asi nedáte (radši vyzkoušet)... Sněžnice jsou lehké, když jedu na snowboardu dolů, ani o nich nevím. Mají dobrou trakci i při výstupu po zledovatělé sjezdovce. Na to se hodí i hrazdička Televator - funguje dobře, osobně bych ale místo jednoduchého drátu zkusil navrhnout propracovanější řešení, třeba i s možností nastavení více úhlů sklonu. Před koupí jsem váhal mezi modely Revo a Lightning, ale udělal jsem dobře, že jsou koupil Revo. Myslím, že je odolnější než Lightning a navíc je částečně pružná kontrukce vhodná při traverzech a chůzi po nerovném povrchu. Co se týká mínusů, tak menší mínus je že upínaní typu HyperLink je hůř skladné než obyčejné popruhy a trochu se o něj bojím, když dávám sněžnice na batoh při sjezdu. Vázání Hyperlink je ale celkem pružné a asi něco snese - zatím má jen pár škrábanců bez nějakého horšího - výraznějšího poškození. Sněžnice jdou dát na batoh (Nitro Splitpack) a stáhnout celkem v pohodě. Už jsem na batoh při sjezdu i vícekrát lehl a vázání sněžnic to vydrželo, tak snad v pohodě. Další menší mínus je, že hroty na železném rámu se obrušují a trošku reznou, bylo by určitě dobré udělat kontrukci tak, aby bylo možné kovovým rám jednak vyměnit a pak i brousit podobně jako mačky. Pak by asi taky bylo dobré navrhnout a prodávat i nějaký model s vázáním podobným poloautomatickým mačkám - super by bylo, kdyby šly navíc takové poloautomatické mačky z vázání vyjmout a zvlášť používat. Prostor k vylepšení tu určitě je, ale každopádně doporučuju.
Zatím jsem nezkoušel, ale vypadají skvěle i materiály budí dojem kvality.
Předchozí zimu vyzkoušeno z půjčovny, na další zimu jsme zakoupili stejný typ sněžnic. Předností je systém zvednutí paty do strmějších kopců .
bezproblémové
vázání je trochu přes ruku, hlavně při rozepínání
- Made in France
- Lehké a pohodné
- TSL je kvalita
- Hodně nahradných dílu k dostaní
- Jednoduchý vazaní i když odolnost se ukáže časem až
- Plasty se rychle oděrou v mixech na skalách ale nic zavažný
Nic lepší v pomeru vykon/cena neseženete pokud nechcete MSR, je to nejlepší volba, vyzkoušeno v naročnych podminkach Alp
- Chodí se na nich skvěle do kopce i z kopce.
- Jsou stabilní na šikmém svahu.
- Díl vázání praskl v místě u osy vázaní. Stalo se to při změně pozice paty na UP (musíte si k tomu přikleknout).
- Sněžnice mám třetím rokem a byla jsem na výletech max. 10 dní za tu dobu, takže nedošlo k velkému zatížení.
- Velké zklamání.
- Teď řeším jestli mi TSL vůbec pošle náhradní díl.
- Znovu bych si je už nekoupila - nemám v ně důvěru.
Nedoporučuji na dlouhou trasu v horách kde se na sněžnice musíte spolehnout aby jste se dostali bezpečně zpět.
Dokud TSL nezpevní část vázaní u osy jsou nespolehlivé a můžou snadno prasknout.
- Super zpracování
- Nastavení rovina, do kopce a sestup
- Rychlé vázání
- Francouzský výrobek
- Několik hrotů
- Žádná
- Cena, ale věc si kupuji na dlouho ne na chvíli.
Super sněžnice.
Za mě nejlepší koupě :)
Akorát si dávat pozor jsou ostré opravdu vespod(při zakopnutí jsem si je odřel, ale to není vada výrobku)
Doporučuji.
- tiché při chůzi na sněhu na rozdíl od mnohých plastových
- nevhodný poměr šířka - délka, široké, vyžadují nohy hodně od sebe, špatně se v nich chodí, naopak by nosná plocha mohla být o nějaký centimetr delší
- pásky přes nárt příliš blízko sebe, v podstatě fixují pouze špičku, pata v nich ujíždí do stran
- ráčny na předních páscích se hůře povolují
- pásek přes patu měkký, špatně se utahuje, nemá označení pro nastavení velikosti boty, takže to trvá, než vychytáte, kam dát nohu, aby to nebylo ani moc v předu a ani moc vzadu
- při chůzi šikmou strání - traverz, v nich ujíždíte do stran
- prodávají se bez přepravního obalu
- vhodné pro myslivce a krátké pochůzky v hlubším sněhu
- zcela nevhodné na turistiku a do hor!
Skvělé i pro menší děti, které ještě nedokáží chodit na běžkách. Dělat stopy jako medvěd je silná motivace a funkčnosti se blíží dospěláckým sněžnicím. Pohyb i v hlubokém sněhu je doslova hračkou. Velkým plusem je jednoduché nazouvani.
- Chůze je pohodlnější nez v pevných sněznicích téže značky.
- Prudká stoupaní, klesání i travezy nejsou tak veliký problém.
- Jejich tvar nijak neomezuje při chůzi.
- Drží pevně i na zledovatělém sněhu.
- Ľahké
- Pevné
- Užitočné
- Ťažší ľudia môžu a asi budú musieť prikúpiť taily, pre jednoduchší pohyb v sypkom a hlbokom snehu
- Stúpacia hrazdička
- Pohodlné a rýchle viazanie
- Skaly pod snehom mierne poškodzujú plastové časti
Super vhodné na zimnú turistiku, znížia námahu o min 50%. V sypkom snehu treba najskôr stlačiť sneh, až potom stúpať, v príliš strmých svahoch sa trakcia znižuje. Pri zostupe treba dávať pozor, aby sa človek nezviezol.
Jsem ornitolog a díky sněžnicím se mi podařilo pozorovat ptáky ve zasněženém horském lese, na místech, kam bych se i na běžkách jen těžko dostal. Chůze na sněžnicích je jednoduchá, občas docela namáhavá, ne moc rychlá, a nevyžaduje žádnou techniku. I tento jednoduchý model má podle mě vše, co potřebuje. Jsou lehké a hroudy sněhu pod patách se dají snadno odstranit. Doporučuji na sněžnicích nosit nepromokavé boty.
- jednoduché seřízení velikosti
- nízká hmotnost
- obal na skladování
- jednoduché a rychlé zapínání vázání
- plastové vázání lehce odírá špičku boty
Velmi jednoduché seřízení na velikost boty a nohy. Snadné nasazení a upnutí do vázání s dobře vymyšleným mechanizmem na utažení kolem boty. Prozatím nachozeno jen 14km při jednom výletě. Stabilní i při chůzi do kopce a z kopce. Po výletu byly obě boty na stejném místě od vázání odřené. Pravděpodobně by bylo lepší mít boty, které nemají tvrdou špičku a vázání se přizpůsobí. Nicméně se sněžnicemi maximální spokojenost a můžu doporučit.
- Osvědčená kvalita
- S předchozím modelem TSL sněžnic mám dlouhodobé dobré zkušenosti.
Zobrazuji 21 - 40 ze 209 recenzí « Předchozí 1 [ 2 ] 3 4 5...11 Další »